een stoere en tegelijk gevoelige roman
vol spanning en humor - vanaf 11 jaar
Clavis, oktober 2013, isbn 978 90 448 2128 4

Tasha is het kleinste meisje van de klas. Met haar grote eerlijkheid
ontdekt ze veel over Bas, een geheimzinnige jongen die alleen lijkt.
Omdat hij op school gepest wordt? Of omdat hij buitengewoon is?
Een paar keer gebeurt er inderdaad iets ongewoons, en een valpartij
brengt Bas en Tasha wel heel dicht bij elkaar. Zo komen ze tot
gedurfde acties als een vrouw van het circus per ongeluk of expres
een leeuwin heeft vrijgelaten.


thema’s: jezelf zijn met angst en moed - vriendschap, liefde, geheimen -
weerbaarheid en zelfvertrouwen - jongens & meiden: gevoelig en sterk


“Een prachtig boek vol mooie en kleurrijke personages. De setting is bijzonder en de ontluikende liefde heel goed en mooi neergezet.”

“Dit verhaal valt op door de sterke stijl. Bohlmeijer legt niets uit, en geeft de lezers zodoende veel ruimte om zelf in te vullen wat Bas voelt. Door de spannende plot en humor zullen kinderen zeker niet gehinderd worden door die literaire stijl. Bas is een dromer. Omdat hij de werkelijkheid niet altijd leuk vindt, verzint hij in zijn hoofd een andere werkelijkheid. Zijn klasgenootjes vinden hem vreemd, maar dit verhaal laat via Tasha zien dat het juist sterk en leuk is om bijzonder te zijn. Als Bas zelf ook gaat geloven dat hij prima is zoals hij is, met astma en al, dan gaat het stukken beter.”

“Wil je mijn geheim zijn? is een spannend en ontroerend boek over Bas die gepest wordt op school en vrienden wordt met Tasha. Het verhaal leest vlot en tijdens het lezen wil je maar één ding weten: wie is de dader en hoe loopt dit verhaal af? Een prachtig boek voor kinderen vanaf ongeveer 11 jaar."

“Meeslepend over de onmetelijke kracht van vriendschap. Houdt de lezer in zijn greep. Trefzekere, directe schrijfstijl.”

“Boek van de maand.”

“Een interessant boek. Bas is een hoofdpersonage met wie de lezer gemakkelijk meeleeft, en de magie die het circus met zich meebrengt is spannend. Door de uitstapjes in Bas' fantasiewereld heeft de schrijver de mogelijkheid om soms verschillende stijlen naast elkaar te gebruiken. Er komt veel dialoog in het verhaal voor waardoor het een snel tempo krijgt en de lezer gemakkelijk in het boek meegaat.”

“Dit prachtige kinderboek gaat over vriendschap en wilskracht en astma. Tasha, het kleinste meisje van de klas, ontdekt veel over Bas, die geheimzinnig doet en alleen lijkt te zijn. Door een waanzinnig toeval gaat alles anders dan hij denkt. De hoofdpersoon heeft astma maar hij is veel meer. Door de astma moet hij diepgaander en kwetsbaarder leven, waardoor andere thema's nog belangrijker worden: vriendschap, liefde, humor, hulp, vertrouwen, eerlijkheid, wilskracht, overgave.”